Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Brenda Passchier,  geboren, in 1974, en getogen in Arnhem en nu woonachtig in Doorwerth.

Sinds begin 2009 heb ik een spiegelreflex camera en is het fotograferen steeds serieus begonnen. Daarvoor filmde ik vooral veel. 

 

Van jongs af aan ben ik gek op dieren, en ben opgegroeid met huisdieren. Dat waren de honden van mijn ouders, altijd Engelse Cocker Spaniels. Ik heb ook veel konijnen en hamsters gehad. En op dit moment heb ik 5 geweldige cavia's.

Ook zelf heb ik 10 jaar lang een Engelse Cocker Spaniel gehad, Nozem. Een hond om nooit meer te vergeten. 

 

Sinds 2001 heb een eigen paard, Jessy, waar ik jaren lang op heb gereden, zowel voor de lol als op wedstrijden. Inmiddels is ze met pensioen en rij ik geen paard meer.

 

Doordeweeks geef ik autorijles, en heb ik mijn eigen autorijschool, Autorijschool Brenda 

In het weekend ben ik veel in een dierentuin te vinden met mijn camera, zowel in het binnen als buitenland. En geniet ik van de diertjes en het fotograferen. Nee, voor mij is er in de fotografie niks mooiers. 

 

Van de dierentuin dieren vind ik de apen toch wel het leukste om te fotograferen. Ik heb altijd al interesse in de apen gehad, en dan met name de mensapen zoals de Gorilla's en de Orang Oetan's.  Maar in de loop der jaren ben ik ook fan van olifanten geworden, wat zijn dat geweldige dieren.

Ja en sinds de Reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark zijn ben ik daar ook geregeld te vinden, want wat zijn ze leuk. 

 

Wild fotografie doe ik ook graag. En daar woon ik natuurlijk ideaal voor zo op/bij de Veluwe.